Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ خبرگزاری تقریب، دکتر سید محمد حسینی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در وبینار اولین سالگرد ارتحال قدرت الله علیزاده نظری معاون اسبق اجرایی، برنامه ریزی و معاون پارلمانی مجمع تقریب مذاهب اظهار داشت: در یکسال گذشته ما دوستان بسیار خوبی را در ایران در اثر کرونا از دست دادیم، که واقعاً مایه تأسف است؛  افراد دلسوز، کارآمد، توانمند، افرادی که زندگی خود را وقف خدمت به مردم کرده بودند؛ در حوزه تقریب هم شخصیتهای متعددی را از دست دادیم، مثل استاد سید هادی خسروشاهی، دکتر شیخ الاسلام، حجت الاسلام مظلومی، خانم طوبی کرمانی و آیت الله تسخیری؛ در رده دیگر هم، برخی از عزیزان و مدیرانی که در طی این چهار دهه زحمت کشیدند نیز از دست دادیم، امثال آقای دکتر قدرت الله علیزاده؛ وی از نیروهای فعالی بود که به بحث وحدت اسلامی باور و اعتقاد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر حسنیی ادامه داد:آقای علیزاده از همان اولین کنفرانس وحدت اسلامی که در ایران شکل گرفت، در این زمینه  همکاری و مساعدت داشت و سعی در عملیاتی نمودن این ایده داشت، زیرا که میدانست وحدت نگاه راهبردی جمهوری اسلامی است و نگاهی است که امام و رهبری بر آن تاکید داشتند، لذا او هر جا، در هر سازمانی، دستگاهی و مجمعی که احساس میکرد به وجود ایشان نیاز است، تلاش خود را انجام میداد؛ خیلی دنبال جنجال و تبلیغات و هیاهو نبود و  آرام، متین و باوقار کارهایش را انجام میداد.

رئیس دانشگاه مذاهب در ادامه افزود: مرحوم علیزاده، انسانی خونگرم، صمیمی و کار راه انداز بود؛ یکسری اگر کاری از دستشان بر بیاید، کوتاهی نمیکنند و سعی میکنند مشکلات را بر طرف کنند؛ کسی که تعبد به احکام الهی دارد، هرجا که مسئولیتی، وظیفه ای احساس کند، آن را انجام میدهد؛ مرحوم علیزاده هم عنایت خاصی نسبت به طاعت و فرمانبرداری از اوامر الهی داشتند، اهل عبادت، اهل راز و نیاز و اهل تهجد بودند.تمام توان خود را در مسئولیتهای اجرایی به کار میگرفت، زیرا آن را یک وظیفه شرعی و دینی میدانست که باید مثلاً با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همکاری کند، با آیت الله تسخیری همراهی و کمک کند، بعدها نیز در بنیاد ایرانشناسی، خدمت آیت الله سید محمد خامنه ای حضور پیدا کرد؛ احساس میکرد در این زمینه باید اقدامات فرهنگی خوبی صورت بگیرد تا ما بتوانیم یک معرفی واقع بینانه ای از ایران عزیز داشته باشیم. 

رئیس دانشگاه مذاهب تصریح کرد: مرحوم علیزاده معتقد بود با توجه به این همه هجمه ها و سیاه نماییهایی که توسط غربیها و رسانه هایشان علیه جمهوری اسلامی ایران و مردم ما صورت میگیرد، باید منابعی را آماده کردتا دستمایه امور فرهنگی و هنری باشد و دیگران بتوانند از آن استفاده کنند.

وی افزود:نکته دیگری که ایشان با تمام وجود باور داشت، بحث اعتقاد به نظام اسلامی، ولایت فقیه و قانون اساسی بود؛ کسی که عظمت و سربلندی نظام و خدمت به مردم را باور داشته باشد، کار جدیتری هم انجام خواهد داد؛ مرحوم علیزاده علاوه بر اینکه در مسائل سیاسی و اجتماعی کشور تابع رهبری بود، مقلد رهبر معظم انقلاب نیز بود و  در مسائل دینی و احکام الهی هم رساله و استفتائات ایشان را مبنای خود قرار میداد.

دکتر حسینی اظهار کرد: ارتباط او با علما صمیمی بود و بسیاری از شخصیتها را میشناخت، از ظرفیت و توان آنها چه در برنامه های تقریبی توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی یا در برنامه های مجمع جهانی اهل بیت (ع) به موقع استفاده می کرد؛ معتقد بود باید در عرصه بین المللی و برون مرزی کارهای گسترده ای را انجام داد؛ نباید فقط سرگرم به داخل شد تا چهره نادرستی از جمهوری اسلامی در اذهان خارج از کشور ایجاد شود؛ بلکه باید دیپلماسی فرهنگی فعالی داشته باشیم و خودش  با همکاری که بین نهادها و دستگاهها داشت، در این زمینه تلاشهای خوبی را انجام میداد.

وی ادامه داد: آن مرحوم معتقد بود که جبهه مقاومت باید در منطقه، در عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و جاهای دیگر تقویت شود؛ زیرا علاوه بر اینکه رسالت ما در منطقه و جهان اسلام است، منافع ما را نیز تأمین میکند، صیانت از منافع ملی ما این نیست که بنشینیم تا دشمن در مرزهای ما بیاید و بعد بخواهیم از خواب بیدار شویم! خیر، دشمن را باید در هر جایی که هست، در همانجا زمینگیر کرد، یا اگر افرادی هستند که میخواهند بیایند و اختلافی را بین مسلمانان ایجاد کنند، باید آنهارا روشنگری نمود، ایستاد و مقاومت کرد و نگذاشت که به اهدافشان دست پیدا کنند.

رئیس دانشگاه مذاهب خاطرنشان کرد: همان تعبیری که ما گاهی اوقات در نماز میت میگوئیم که :" إِنَّا لَا نَعْلَمُ مِنْهَا إِلَّا خَيْرًا"، واقعاً در مورد مرحوم علیزاده صدق میکرد،چیز بدی یا حاشیه ای از ایشان ندیدم و نشنیدیم؛ اینکه ما افرادی داشته باشیم که خدمت کنند، تلاش کنند و حاشیه هم برای نظام اسلامی درست نکنند و  مسئله ساز نباشند، اینهم یک نقطه قوت است و از این جهت هم ایشان یک نیروی خدمتگزار، فعال، دلسوز و انقلابی بود.

وی در پایان گفت: بار دیگر سالگرد درگذشت آن مرحوم را به خانواده، دوستان و آشنایان وی تسلیت می گوییم؛ خداوند انشاالله الطاف خودش را شامل حال ایشان قرار دهد؛ از خداوند برای ایشان طلب مغفرت و رحمت میکنیم؛ امیدواریم دیگر کارکنان نظام اسلامی و  همه کسانی که در جاهای مختلف، به ویژه در دستگاههای فرهنگی تلاش میکنند، همانند مرحوم علیزاده روحیه خستگی ناپذیری، روحیه کار مداوم، برنامه ریزی، هدفگذاری و کارهای مؤثری که باید انجام پذیرفت را داشته باشند.

انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: رئیس دانشگاه مذاهب مرحوم علیزاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۸۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم

به گزارش جماران؛ مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری عصر روز پنجشنبه در مسجد جامع نارمک برگزار شد. در این مراسم که از طرف خانواده شهید مطهری و ستاد سالگرد برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین احمد ناطق نوری، علی، محمد و مجتبی مطهری، علی لاریجانی، محسن هاشمی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند. 

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا هاشمی تهرانی در این مراسم سخنرانی خود را با موضوع علم و معرفت و جایگاه عالم دینی در جامعه آغاز کرد و گفت: در سیره امام جعفر صادق (ع) جهل و نادانی بزرگترین مرض بود. انسان در حرف ممکن است ادعای دینداری داشته باشد، اما تا مادامی که نسبت به توحید و ولایت جاهل و نادان باشد و نتواند حق را از باطل تشخیص دهد، دینداری اش هم ارزشی نخواهد داشت. 

وی با اشاره به روایتی جالب که در زمره روایات دقیق اهل بیت (ع) است اظهار داشت: از پیامبر اکرم (ص) سوال کردند که کدام عمل از همه اعمال پرفضیلت‌تر است. پیامبر در جواب فرمودند: پرفضیلت‌ترین عمل، علم به خداست. سوال کننده متعجب شد و فکر کرد که پیامبر متوجه سوال وی نشده است و دوباره سوال را پرسید. حضرت نگاهی کردند و باز فرمودند همان پاسخ را فرمودند. سوال کننده تعجبش بیشتر است و گفت من از عمل می‌پرسم شما جواب من را چیز دیگری می‌دهید. حضرت فرمود اگر کسی علم به خدا نداشته باشد، معرفت به توحید نداشته باشد، شناخت نداشته باشد کمترین اعمال او مقبول درگاه خداوند است. اما آن کسی که نمی‌داند چه کسی را می‌پرستد و علم به خدا ندارد و حقیقت توحید برای او مجهول است هر چقدر هم عمل کند فایده‌ای ندارد.

هاشمی تهرانی با بیان اینکه علم و معرفت یک حقیقتی است که ائمه اطهار مکرراً شیعیان را به آن‌ها توصیه می‌کردند، تصریح کرد: محب و شیعه بی‌سواد و بی‌معرفت، به درد اهل بیت (ع) نمی‌خورد. معارف غنی اهل بیت (ع) غیر از این چیز‌هایی است که ما در کتاب‌های خود می‌خوانیم. اهل بیت (ع) در مقام آموزش شیعیان یک راه خاصی را طی کردند. شیعه و محب بی سوادِ جاهل به چه دردی می‌خورد. 

این سخنران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته و منحصربفرد استاد مطهری این بود که تراز منبر را در عالی‌ترین سطح خود حفظ کرد، ادامه داد: استاد مطهری جایی منبر می‌رفت که وقتی پایین می‌آمد منبر و مطالب او کتاب معرفتی شیعه می‌شد. در زمان خود برخی از این کتب به چاپ ۴۰، ۵۰ و ۶۰ می‌رسید. 

استاد مطهری تراز عالم دینی را حفظ کرد. اینکه ما بنشینیم خواب، خاطره و حکایات شخصی تعریف کنیم به چه دردی می‌خورد. باید از استاد مطهری یاد بگیریم. 

حجت الاسلام هاشمی تهرانی گفت: ابان ابن تغلب از بزرگترین اصحاب اهل بیت بوده است. کسی که امام صادق (ع) برای او احترام ویژه‌ای قائل بود. ذهبی یکی از رجالیون قدرتمند اهل تسنن نقل می‌کند که احترام ابان ابن تغلب در مسجد النبی و مدینه بیشتر از امام صادق (ع) بوده است. تمام مسلمانان از جمیع فرق به این شخصیت بزرگ سترگ آن زمان احترام می‌کردند. امام صادق (ع) مکرر می‌فرمود خدا ابان ابن تغلب را رحمت کند، او ۴۰ هزار حدیث از پدرم امام باقر (ع) حفظ کرده بود، مکرر فرمود اگر ابان نبود روایات امام باقر (ع) ضایع شده بود. این‌ها شیعه بودند و در مسیر احیای امر اهل بیت کار می‌کردند.

این سخنران مذهبی اضافه کرد: هیئت گرفتن و نماز جماعت فوق العاده خوب است، اما آنچه که یکایک ما موظف هستیم این است که معارفت اهل بیت (ع) را ابتدا یاد بگیریم و به نسل بعد خود منتقل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه مساله حجاب یکی از معضلات کف جامعه ما امروزه است که خیلی فراگیر است، ابراز کرد: بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند. اگر معارف دینی در سطوح مختلف ارائه می‌شد و با این جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم. آیت الله مطهری با سعه صدر با تمام مخالفین بحث می‌کرد. مباحثات دقیق، بدون اینکه از کوره در برود. اسلام این را می‌خواهد که انسان آن‌چنان قدرت پیدا کند و معرفت عمیق دینی را آن‌چنان ارائه کند و بگوید هر کسی هر چه شبهه دارد بیاورد. این خصیصه مکتب تشیع و امام صادق (ع) است. علمای ربانی دین ما این چنین بودند. 

هاشمی تهرانی گفت: تهران بزرگانی به خود دیده است. مرحوم ابوالحسن رفیعی قزوینی، مرحوم شاه آبادی در تهران منبر‌های عمیق معرفتی می‌رفتند که پامنبری‌ها آن‌ها طلاب و دانشجو نبودند، بازاری‌های تهران بودند. مرحوم آیت الله میرزا عبدالکریم روشن در چهارراه سیروس برای مردم توحید تبیین می‌کرد. 

او با ابراز تأسف از اینکه امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته است، اظهار داشت: علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند. هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد. آقای مداح می‌آید سینه زنی را برگزار می‌کنند و تمام می‌شود.

حجت الاسلام هاشمی تهرانی در پایان گفت: برخی آقایان علم‌شان که بالا می‌رود دیگر ابا دارند که روضه بخوانند اما شأن جلیل القدر مرحوم آقای مطهری این بود که در اوج حکمت و استاد تمامی حوزه و دانشگاه وقتی منبر می‌خواند بعد از آن در روضه برای سیدالشهدا هق هق می‌کرد که نشان می‌دهد در اوج علم و معرفت هم که باشی تنها راه نجات، راه اختصاصی رحمت واسعه حضرت سیدالشهداء (ع) است.

دیگر خبرها

  • رفع محرومیت تنها با عمل انقلابی امکان پذیر است
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم
  • فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • احترام سبب وحدت مضاعف در بین مذاهب اسلامی می شود
  • امروز نظام جمهوری اسلامی باعث سربلندی محور مقاومت و کل جهان اسلام شده‌ است
  • دغدغه مردم در حوزه اشتغال است
  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم
  • استفاده از همه ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم از وظایف جدی مسوولان
  • دشمنانی که به دنبال ناامیدی مردم ایران بوند در حال نابودی هستند